GRÄNBODA GÅRD
Instagram: @IDASALPACKOR

Om oss

Ida, Viktor och Ernst heter vi människor som bor på Gränboda Gård. Gården uppges vara byggd 1947, men finns med på kartor redan 1751. Vår historia här började här 2014 då köpte vi gården. Vad vi inte visste då var att Idas häst sedan många år tillbaka, Blenda, föddes på gården redan 1995. Det är ett sammanträffande som än idag gör oss fundersamma, men säkra på att vi är på rätt ställe. Blenda i sällskap av vädurskaninen Lolita och leopardgeckon Torsten flyttade tillsammans med oss till gården sommaren 2014. Vi skaffade oss även en liten gul islandshäst, två lurviga katter och snart följde fler djur…

Alla djur finns tyvärr inte med oss längre, men vi bär dem för alltid i våra hjärtan. 2019 flyttade alpackorna in på gården och kom att utgöra grunden för vår besöksverksamhet. En spännande resa som faktiskt började som ett aprilskämt.

Gården är i dagsläget 2,4ha till ytan och består av ett boningshus, en stallbyggnad, en ladugårdslänga, en jordkällare, ett växthus samt ett torp (gäststuga). Storleken gör att vi inte har något lantbruk kopplat till gården, men att det finns hagar för bete till djuren på sommaren.


Trevligt att veta om oss:

* Vi har sedan december 2020 ett företag: Gränboda Gård AB

* Vi är registrerade hos Jordbruksverket för vår äggförsäljning till primärkonsumenter (alltså till dig som vill äta ägg från höns i liten besättning med goda livsvillkor)

* Vi har en veterinär som gör regelbundna besök på gården

* På vår Instagram går det att följa vad som händer på gården: @Idasalpackor

* Sedan februari 2023 är Ida ordförande i Svenska alpackaföreningen


Fotograf: Angelica Klang / fotografangelicaklang.se