GRÄNBODA GÅRD
Instagram: @IDASALPACKOR

Våra övriga djur

Förutom alpackorna finns även tre huskatter, ett gäng franska vädurskaniner, en hönsgrupp, en vaktelgrupp och en ödla som bor på gården.

Våra katter 

 

Selma född 2015, lilatabbymaskad

Mammakatt, docksöt och kelig tjej med stor personlighet. En jägare av rang som aldrig släpper sitt byte. Hatar snö, älskar värme och bor inne i stallet, helst i ett soligt fönster. Alltid först fram om det vankas mat, men kommer också på inkallning.


Leija född 2017, grå med vita tecken

Lillekatt, ser likt grumpycat aldrig riktigt nöjd ut. Gårdens bästa klättrare och knappast någon kelkatt. Är hon på humör att gosa hittar man henne i diskhon i sadelkammaren! Gillar att åka skottkärra, leka i påsar och att sova i solen inne hos kaninerna.


 Einstein född 2019, Grårandig

En social och "pratig" katt som gärna springer framför benen på en. Han tycker mycket om mat och att bli klappad. Öppnar man hönshuset får man dock se upp, för dit vill han gärna. Det är dock ingen fara för hönsen, utan han vill smita in och jaga möss!

Moltas född 2020, rödtabby med vita tecken

Idas katt. Gillar att ligga och sova på soffan och håller stenkoll på vart Ida tar vägen på dagarna. Kurrar högt och gillar även att dricka vatten ur handfatet. Kallas i dagligt tal för Kissis eller pälshajen.


Våra kaniner

uffe född 2021, mantlad sallader

Per född 2018, mantlad swg (kastrerad)

Våra höns

En flock med stor färgvariation och till största delen av hedemorahöns leds av tuppen Don Juan. Till flocken hör även de två tupparna Romeo och Casanova, även de av rasen Hedemora. Det finns även enstaka hönor av rasen Sebrigth och Silveruddsblå varpå vi inte är genbanksanslutna. Att ha en variation i hönor gör dock att äggpaletten blir pastellig med färger från grönt till rosa. 

Alla hönsen har alla namn och små egenheter.  

Vi tror på lokal produktion med bra livsvillkor för djuren. Våra höns bor i hönshus och hönsgård större än lagkravet med sittpinnar och reden, dessutom har de en stor hönsgård utomhus som berikas med trädgårdsmaterial efter årstid. Där kan de sprätta, sandbada och pilla i sig en och annan mask som brukligt. Hönsgården är rovdjurssäkrad och har tak för att kunna uppfylla de krav på säkerhet som vi tycker är viktiga i djurhållningen. Vi ger också hönsen av våra matrester, men följer noga jordbruksverkets regler och riktlinjer dvs inga animaliska produkter.

Vi säljer ägg, registrerade hos jordbruksverket och godkända för produktion av ägg till primärkonsument, dvs till dig som vill ha goda ätägg. 

Vi säljer även avelsägg av renrasig hedemora (ej genbank)! 

Kontakta oss vid intresse!